Dubai i Abu Dhabi

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

DUBAI & ABU DHABI 6 dana / 5 noćenja 

Simbol luksuza i ekstravagancije Dubaija je Burj Khalifa, preko 800 metara visok neboder. Poput svemirske rakete iz 60-ih godina stoji u pustinjskom pijesku - sjajan i uzvišen. Burj Kahlifa je najviša građevina na zemlji i simbolizira uspon Dubaija. Neograničene mogućnosti za kupovinu, fine pješčane plaže, zadivljujući umjetni otoci kao npr. “The Palm Jumairah” i druga čuda učinila su Dubai svjetski poznatim. Super luksuzni hotel Burj Al Arab također mora vidjeti svaki posjetitelj Dubaija. Ovaj hotel iz snova, izgrađen na umjetnom otoku, sjaji u svojoj prekrasnoj arhitekturi u obliku jedra. 

Dubai se između ostalog ubraja u jedno od najsigurnijih i najčišćih odredišta svijeta.

1.dan: let za Dubai
Sastanak u zračnoj luci Zagreb i let za Dubai. Dolazak u večernjim satima. Slijedi transfer do Vašeg hotela s 3* npr. Hampton By Hilton Dubai Airport 3*. Smještaj u sobe i noćenje.

2.dan: Dubai
Nakon doručka pozivamo vas na  poludnevni razgled starog dijela Dubaija. Vidjet ćete Džamiju Jumeirah (izvana) koja se svojom gradnjom savršeno uklapa u okruženje bijelog pijeska plaže Jumeirah. U tvrđavi Al Fahidi u gradskom muzeju upoznat ćemo povijest grada i ovih prostora, a nakon toga brodicama (Abrah vodeni taxi) prelazimo Dubai Creek i razgledamo tržnicu zlata i začina. Izrazito živahna tržnica obiluje aromatičnim začinima i raskošnom ponudom proizvoda od zlata. Posjetiti ćete i tradicionalnu trgovinu sa proizvodima od zlata i kože. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima imate priliku sudjelovati na jednom od fakultativnih  izleta.

3.dan: Izlet u Abu Dhabi
Doručak. Nakon doručka odlazimo na izlet u Abu Dhabi. Vožnjom obalnom pustinjskom cestom stižemo u Abu Dhabi. U panoramskoj vožnji razgledati ćemo arhitektonska čuda ovog grada, a u nastavku odlazimo do veličanstvene džamije šeika Zayeda, jedne od najvećih džamija svijeta. U blizini se nalazi i poznata dugačka šetnica Corniche. Nastavljamo do Heritage Villagea, muzeja uređenog kao tradicionalno selo u kojem ćete vidjeti nekadašnji način života na ovim prostorima. Posjećujemo i tradicionalnu trgovinu tepiha. Potpuna suprotnost Heritage villageu je hotel Emirates Palace pored koje ćemo proći kasnije tijekom ture. Ovaj ultimativni spoj luksuza, najmodernije tehnologije i arapske arhitekture svjetski je poznat hotel u kojemu odsjedaju bogati i slavni.  Povratak u hotel. Slobodno vrijeme, noćenje.

4.dan: Dubai
Doručak u hotelu. Slobodan dan za osobne programe ili fakultativni izlet iz naše ponude (uz doplatu).

5.dan: Dubai
Doručak u hotelu. Slobodan dan za osobne programe ili fakultativni izlet iz naše ponude (uz doplatu).

6.dan: Povratak u Zagreb

Doručak. U ranim jutarnjim satima slijedi transfer do zračne luke i povratni let.

FAKULTATIVNI IZLETI:

Atlantis doživljaj 
Današnji izlet vodi Vas na nekoliko najpoznatijih kulisa Dubaija, džamije Jumeirah i na plažu ispred najpoznatijeg hotela na svijetu Burj Al Arab, gdje ćete imati vremena za fotografiranje. Slobodno vrijeme u souk Mednat Jumeirah, tržni centar koji kombinira tradicionalnu ponudu soukova s boutiqe radnjama i suvenirnicama. Zatim odlazimo na legendarni umjetni otok u obliku palme sa 16 grana gdje dolazimo do Atlantis hotela. Uključena ulaznica za akvarij „Lost Chambers Aquarium“. Upoznajte egzotični podvodni svijet. Povratak u hotel.

Pustinjski safari (poludnevni izlet u popodnevnim satima)
Izlet vam pruža mogućnost otkrivanja pustinje u nekoliko sati. Nakon uzbudljive vožnje po dinama, očekuje vas tradicionalna večer u kampu s lokalnim roštilj specijalitetima. Nakon večere opustite se uz "shishu" te uživajte u izvedbi trbušnog plesa, jahanjem na devama i drugim iznenađenjima. Povratak u hotel u večernjim satima.

Dhow cruise s večerom (od 19 sati)
Vožnja tradicionalnim arapskim brodom (Dhows) uz biffe večeru. Tijekom plovidbe uživat ćete u pogledu na noćnu panoramu Dubaija, njegove svjetleće nebodere uz lagani morski povjetarac.Povratak u hotel u večernjim satima.

Moderni Dubai i posjet Burj Khalifa ( poludnevni izlet)
Izlet nas vodi na razgled modernog Dubaija. Očekuje nas i fotografiranje kod Burj Al Araba te posjet Souk Madinatu koji kombinira tradicionalnu ponudu soukova s boutiqe radnjama i suvenirnicama Vidjet ćemo najvažnije atrakcije: Dubai Marinu s njezinim arhitektonskim čudima, zatim legendarni umjetni otok u obliku palme sa 16 grana, a posjetit ćemo i najveći shopping centar na svijetu, Dubai Mall. U ovom centru nalazi se i ogroman akvarij i podvodni ZOO. Posjet Burj Khalifi, najvišem tornju na svijetu (ulaznica uključena). Povratak u hotel.

Važne napomene i korisne informacije:

VAŽNO: Za hrvatske državljane putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseca od dana ulaska u UAE. Putnicima s pečatom države Izrael u putovnici neće biti moguć ulazak u Ujedinjene Arapske Emirate.


UNOS LIJEKOVA NA RECEPT U UAE:
Ministarstvo zdravlja Ujedinjenih Arapskih Emirata je donijelo novu obvezatnu proceduru vezanu za unos lijekova na recept na koju skrećemo pažnju te smo isti naputak stavili u napomenu naših programa:
Svi putnici koji koriste lijekove koji se izdaju na recept trebaju prije dolaska podnijeti zahtjev Ministarstvu zdravlja na njihovim službenim stranicama kako bi dobili pismo odobrenja koje su dužni pokazati pri dolasku u Dubai ukoliko ih isto zatraži carinska služba.
Procedura je sljedeća:
Na web stranici www.mohap.gov.ae
- Kliknuti SERVICES
- Kliknuti E-SERVICES
- Odabrati poglavlje PATIENT SUPPORT SERVICES
Kliknut ISSUING PERMISSION TO IMPORT MEDICINES FOR PERSONAL USE
Kliknuti GO TO E-SERVICE (desno gore)
Putnik će biti preusmjeren na dio stranice na kojem unosi svoje osobne podatke (ime, email itd.) i na kojem će moći uploadati sve potrebne dokumente – recept, kopiju putovnice te će se odobrenje ili neodobrenje izdati u roku od 24 sata nakon razamtranja od strane službenika Odjela za lijekove.

Traženi dokumenti:
1. Recept koji je izdao obiteljski liječnik.
2. Medicinsko izvješće u slučaju kronične bolesti / pismo liječnika.
3. Sken putovnice.
Link na popis lijekova i regulativu za unos istih u Ujedinjene Arapske Države: 
https://www.uae-embassy.org/sites/default/files/Guidelines%20for%20carrying%20medecines%20to%20UAE.pdf

 

Cijena uključuje:
-
povratni let sa zrakoplovnim pristojbama Zagreb - Dubai, Avioprijevoznik Emirates/Fly Dubai
- 5 x noćenje u hotelu s 3 * u Dubaiju u dvokrevetnoj standard sobi
- 5 x samoposlužni doručak u hotelu (u slučaju ranog leta biti će poslužena 4 doručka)
- Izleti prema programu u udobnim i klimatiziranim autobusima
- Uključena 2 vođena razgleda:
• Dubai - stari dio grada i tržnice
• Abu Dhabi
- Lokalni vodič na hrvatskom jeziku
- Jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:
- fakultativne izlete
- paket putnog osiguranja (preporuka)
- napojnice za lokalne vodiče i vozače
- troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti ...)

Doplate u agenciji:
Paket 3 večere: 349,00 kn po osobi
•Paket 2 večere + Dhow Cruise: 699,00 kn po osob
i

Paket izleta: 1.399,00 kn po osobi
Atlantis experience
Modern Dubai i Burj Khalifa
Dune Dinner Safari

• Izleti pojedinačno:
 Atlantis experience: 550,00 kn po osobi
 Modern Dubai i Burj Khalifa: 500,00 kn po osobi
 Dune Dinner Safari: 450,00 kn po osobi
 Dhow Cruise: 500,00 kn po osobi

• Paket putnog osiguranja: izračun cijene kod rezervacije putovanja
˗ zdravstveno osiguranje na putu do 30.000 €
˗ osiguranje od opravdanog otkaza
˗ osiguranje prtljage do 500 €

• Obavezna doplata po osobi
- Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama) 1.299,00 kn 
- Napojnice za lokalne davatelje usluge (obavezna doplata na destinaciji) 25 USD po osobi
- Boravišna pristojba u Dubaiju (plaća se u hotelu) po sobi/noći 15 AED (cca. 30 kn)

Napomene
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Letovi se organiziraju na redovnoj liniji Zagreb - Dubai - avio kompanija Emirates / Fly Dubai 
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom 
2020. godine i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.

U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 35% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Najmanji broj putnika po polasku: 30.

Mogućnosti plaćanja:

1. internet bankarstvo, opće uplatnice
2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
- jednokratno sve debitne i kreditne kartice
- obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12 rata, Diners do 12 rata,
MasterCard ZABE do 12 rata (potreban token ili m-token)
3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr
- Visa Premium PBZ do 6 rata
- Visa Inspire PBZ banke do 12 rata
- Master Card Zagrebačke banke do 12 rata (potreban token ili m-token)
- Diners karticama do 12 rata
- ostalim karticama jednokratno
*kod plaćanja debitnim i kreditnim karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5 %

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107.Polica jamčevine br. P45-7002579602 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći ćete ovdje.

 Planirano vrijeme leta:

Prijevoznik: Fly Dubai
28.10.2019 EK2013 ZAGREB - DUBAI 1430 2300
02.11.2019 EK2294 DUBAI - ZAGREB 1300 1615

10.11.2019 EK2013 ZAGREB - DUBAI 1430 2300
15.11.2019 EK2012 DUBAI - ZAGREB 1000 1315

24.11.2019 EK2013 ZAGREB - DUBAI 1430 2300
15.11.2019 EK2012 DUBAI - ZAGREB 1000 1315

15.12.2019 EK2013 ZAGREB - DUBAI 1430 2300
20.12.2019 EK2012 DUBAI - ZAGREB 1000 1315

12.01.2020 EK2013 ZAGREB - DUBAI 1430 2300
17.01.2020 EK2012 DUBAI - ZAGREB 1000 1315

23.02.2020 EK2013 ZAGREB - DUBAI 1430 2300
28.02.2020 EK2012 DUBAI - ZAGREB 1000 1315

15.03.2020 EK2013 ZAGREB - DUBAI 1430 2300
20.03.2020 EK2012 DUBAI - ZAGREB 1000 1315


Prijevoznik:Emirates
11.04.2020 EK130 ZAGREB - DUBAI 1525 2300
16.04.2020 EK129 DUBAI - ZAGREB 0830 1235

26.04.2020 EK130 ZAGREB - DUBAI 1525 2300
1.05.2020 EK129 DUBAI - ZAGREB 0830 1235

17.05.2020 EK130 ZAGREB - DUBAI 1525 2300
22.05.2020 EK129 DUBAI - ZAGREB 0830 1235

Primjer hotela:

Hampton By Hilton Dubai Airport*** ili slični

Hampton By Hilton Dubai Airport je novi moderni hotel smješten u blizini Međunarodne zračne luke Dubai. Hotel nudi jednostavan pristup gradskim atrakcijama.

Topao i moderno opremljen hotel svojim gostima nudi bazen, fitness, salu za doručak, restoran, bar, ugodan hotelski lobi.
Moderne sobe imaju privatnu kupaonicu, LCD TV, mali hladnjak, aparat za čaj / kavu, bežični pristup internetu.

Web: https://hamptoninn3.hilton.com/en/hotels/uae/hampton-by-hilton-dubai-airport-DXBHXHX/index.html
 

20 Dubai  i Abu Dhabi 20 Dubai  i Abu Dhabi 20 Dubai  i Abu Dhabi 20 Dubai  i Abu Dhabi 20 Dubai  i Abu Dhabi 20 Dubai  i Abu Dhabi 20 Dubai  i Abu Dhabi 20 Dubai  i Abu Dhabi 20 Dubai  i Abu Dhabi 20 Dubai  i Abu Dhabi 20 Dubai  i Abu Dhabi 20 Dubai  i Abu Dhabi