Centralni Tajland i plaža Rayonga

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

CENTRALNI TAJLAND I ODMOR U RAYONGU!

Tajland, poznat kao zemlja osmijeha, oduševljava turiste raznolikošću boja i mirisa, bogatstvom ukrasa i egzotičnim tradicijama. Upečatljiva tropska priroda, zelena polja riže, šareno voće i egzotična hrana očarat će svakog posjetioca. Impresivni ostaci bogate povijesti, užurbane metropole i ljubazni domaćini pružit će vam nezaboravne doživljaje. Nakon uzbudljivog kružnog putovanja uzmite predah na plaži i razmazite se u sjajnom hotelu s 5 zvjezdica!

1-2. dan: Zagreb - Bangkok - Hua Hin
(uz rezerviran paket „Let i transfer“)
Sastanak putnika u zracnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Let preko Dubaia/Istanbula za Bangkok. Nakon dolaska slijedi transfer do hotela u Hua Hinu. Ostatak dana slobodno. Noćenje.

3. dan: Hua Hin
Dorucak u hotelu. Slobodno ili nam se pridružite na cjelodnevnom izletu s (uz doplatu, sadržano u paketu izleta, ručak uključen) Hua Hin city tour: najprije odlazimo do lokalne tržnice na kojoj
možete pronaci najraznovrsnije voće, povrće i meso po vrlo povoljnim cijenama. Okusite život lokalaca! Slijedi odlazak na željeznicki kolodovor jedne od najstarijih željeznica u Tajlandu. Specifična je po Kraljevskoj čekao- nici u kojoj se odvijao doček kralja i njegove pratnje prilikom posjeta gradu. Imat ćete ručak u lokalnom restoran. Nakon ručka posječujemo palaču Maruekhathaiyawan*, poznatu i kao Palača ljubavi i mira. U cijelosti izgrađena od tikovine 1923., palača je služila kao kraljevski ljetnikovac. Potom odlazimo do slavne znamenitosti Hua Hina – Khao Takiaba! Poznata i kao Planina majmuna, pružit ce Vam fantastičan panoramski pogled na Hua Hin, a ujedno ćete vidjeti ove prekrasne životinje u njihovom prirodnom staništu. *palača Maruekhathaiyawan je zatvorena srijedom. U tom slučaju putnici će posjetiti Wat Huay Mongkol, hram poznat po enormnoj statui slavnog monaha Luanga Phora Thuada. Noćenje.

4. dan: Hua Hin – Kanchanaburi
Doručak u hotelu. Odjava iz hotela i polazak na zapad, prema Kanchanaburiju. Putem se zaustavljamo na lokalnoj plutajučoj tržnici Damnoen Saduak: doživjet ćete tradicionalni način prodaje iz malih drvenih čamaca. Iz male barke možete kupiti svježe voće, povrće i razne zalogajčiće od lokalnih namirnica. Nastavljamo prema Kanchanaburiju da bismo iskusili
vožnju željeznicom smrti ili Burmanskom željeznicomkoja je građena tijekom 2. svjetskog rata za potrebe japanske vojske u Burmi. Gradili su su ju britanski, nizozemski i američki zarobljenici. Za vrijeme izgradnje umrlo je 13 000 zarobljenika te više od 80 000 civila. Slijedi transfer do hotela na području Kanchanaburija. Noćenje.

5. dan: Kanchanaburi – Suphanaburi – Ayutthaya
Dorucžčak i odjava iz hotela. Danas posjećujte slavni most na rijeci Kwai. Most je tijekom 2. svjetskog rata bio dio željeznice smrti, a proslavljen je u istoimenom filmu. Za potrebe snimanja filma izgrađen je most u Šri Lanci, a ovaj željezni u Kanchanaburiju, koji je i sad u funkciji, popravljen je nakon 1945. Slijedi obilazak JEATH muzeja, u kojem cete saznati sve o razdoblju 2. svjetskog rata. Obići ćete i Vojno groblje, na kojem su sahranjene žrtve željeznice smrti. Potom nas očekuje vožnja do Suphanburija i obilazak Sam Chuk tržnice, kineske zajednice i njihovih drvenih trgovnica starijih od stotinu godina. Nastavljamo prema Buffalo Villageu,
u kojem će vam prezentirati tradicionalni ruralni život Tajlandana: upoznat ćete princip uzgajanja riže bez moderne tehnologije, kao i lokalne obrtničke tradicije.Transfer do Ayutthaye i prijava u hotel. Noćenje

 6. dan: Ayutthaya – Bangkok
Doručak. Odjava iz hotela. Krecćemo u obilazak hramova u Ayutthayi. Posjećujete Wat Mongkol Borpith: impresivno zdanje u kojem je smješten veliki brončani odljev Buddhine slike. Zatim ćete vidjeti Wat Phra Srisanpetch: njaveći hram u Ayutthayi, poznat po prepoznatljivom nizu obnovljenih chedia. Koristio se kao kraljevski hram za nekoliko tajlandskih kraljeva. Potom slijedi obilazak Wat Yai Chai Mongkola, smještenog na jugoistoku grada. Dao ga je izgraditi prvi kralj Ayutthaye, a najznačajnije obilježje hrama je masivni naslonjeni Buddha blizu ulaza. Nakon obilazaka slijedi transfer do Bangkoka. Slobodno ili nam nam se pridružite na poludnevnom izletu (uz doplatu,sadržano u paketu izleta) Thonburi Klongs & Wat Arun. Očekuje vas vožnja brzom brodicom po rijeci Chao Praya i klongovima Thonburija. Potom slijedi razgled hrama Wat Arun, poznatijeg i kao Hram zore. Smatra se najstarijim hramom Tajlanda, a očarat će vas impresivnom arhitekturom i dizajnerskim umijećem. Smještaj i noćenje u hotelu u Bangkoku.

 7. dan: Bangkok
Doručak. Slobodno vrijeme za odmor u hotelu, vlastite sadržaje ili nam se pridružite na poludnevnom izletu (uz doplatu, sadržano u paketu izleta) Hramovi Bangkoka i kraljevska palača. Imate priliku obići i upoznatitri najzanimljivija gradska hrama: Wat Traimit, Wat Po i Wat Phra Keo. Wat Phra Keo najsvetiji je hram u Tajlandu, poznat i kao hram Smaragdnog Bude. Unjemu se čuva kip Bude uvijek odjeven u odgovarajuću kraljevsku odoru. Vrhunac današnjeg obilaska svakako je kraljevska palača Grand Palace, velicžčanstven primjer tajlandske arhitekture. Smještena u središtu otoka Ratanakosin, a njezini sjajni tornjevi nalaze se u neposrednoj blizini najspektakularnijih hramova, uključujući Hram smaragdnog Bude (Wat Phra Kaew) i Hram ležećeg Bude (Wat Pho). Izgradnja palače započelaje 1782. kada je Bangkok postao glavni grad Tajlanda. Wat Traimit hram poznat je po zlatnom kipu Bude visokom gotovo 4 m koji se smatra važnim budističkimblagom. Wat Po ili Hram ležećeg Bude specifičan
je zbog kipa ležećeg Bude u dužini cak 46 m! Hram ujedno slovi kao centar tradicionalne medicine i obrazovanja.

 8. dan: Bangkog - Rayong
Doručak. Nakon odjave slijedi transfer for Rayonga i vašeg hotela za kratki odmor Marriott Resort & Spa 4*.

 9-11. dan: Rayong
Doručak. Slobodno vrijeme za odmor, uživanje na plaži i istraživanje okolice.
12. dan: Povratak
(uz rezerviran paket „Let i transfer“). Ovisno o vremenu povratnog leta transfer do zračne luke u Bangkoku te povratni let preko Dubaia ili Istanbula.


Dokumenti potrebni za putovanje: putovnica važeća najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju te viza. Viza se može
napraviti u Zagrebu, cijena je 35€ i najčešće je odmah gotova. Postoji mogućnost posredovanja agencije u ishodovanju vize uz doplatu.


Regija i mjesta:
Ayutthaya, nalazi se oko 80 km od Bangkoka. Grad je osnovan oko 1350. godine, bio je glavni grad sijamskog carstva, važno političko i religijsko središte i centar međunarodne trgovine. Godine 1767. Burmanci su ga razorili, te je grad danas arheološko područje sa vrlo dobro sačuvanim povijesnim ostacima budističkih hramova, koje odlikuju visoki „prang“ (relikvijski tornjevi), koji govore o njegovom nekadašnjem sjaju i veličini. Najpoznatiji hramovi Ayutthaye: Wat Mongkol Borpith - upečatljiva građevina s ogromnim brončanim kipom Bude. Wat Phra Srisanpetch - najveći hram Ayutthaye, poznat po nezaobilaznom redu restauriranih chedisa . Ovaj hram koristio se kao kraljevski hram-palača za mnoge kraljeve. Wat Yai Chai Mongkol - smješten na jugoistoku grada. Hram je izgrađen 1357. godine na zahtjev kralja Ramathibodija I., prvog vladara Ayutthaya carstva.

Hua Hin je najstarije i najpopularnije ljetovalište na kopnenom dijelu Tajlanda, idealno za odmor, nalazi se u sjevernom dijelu Malay poluotoka, oko 200 km južno od Bangkoka. Mjesto je popularizirao ranih 1920-ih kralj Prajadhipok, te je i danas omiljeno ljetovalište Tajlandske kraljevske obitelji i poznatih. Poznato je po svojoj noćnoj tržnici, a u blizini se nalaze nacionalni parkovi i povijesni gradovi.

Bangkok ili Krung Thep kako ga sami Tajlanđani zovu, postao je glavni grad Tajlanda 1768. godine nakon požara u tadašnjoj prijestolnici Ayutthayi, danas je političko, ekonomsko, kulturno i socijalno središte Tajlanda i jedno od najvažnijih centara u Jugoistočnoj Aziji. Bangkok se, zbog svojih 1000 hramova, shopinga i drugih posebnosti, razvio u veliki turistički grad, kojeg godišnje posjeti 11 milijuna turista.

Najpoznatije palače i hramovi: Wat Phra Kaew- u njemu se nalazi kip smaragdnog Bude i smatra se najvažnijim hramom u cijelom Tajlandu. Hram se nalazi u sklopu Grand Palace koja je bila kraljevska palača od 18.st, danas se koristi samo za službene ceremonije. Wat Arun –hram zore,jedan od najpoznatijih simbola Bangkoka, hram je cijeli napravljen iz porculanskih komadića s kineskih teretnih brodova koji su dolazili u Bangkok. Wat Phro – nalazi se odmah pored Grand Palaca i jedan je od najvećih hramova u Bangkoku, a ime je dobio po najvećem kipu Bude na svijetu koji leži i dug je 46 metara, visok 15 metara i cijeli je prekriven zlatnim listićima, oči su mu napravljene od bisera. Wat Suthat - jedan od najstarijih hramova.
Osim palača, hramova, muzeja, Bangkok ima i nekoliko prekrasno uređenih vrtova u kojima možete uživati.

 

 

 


Plutajuća tržnica

Ayutthaya


Kamp slonova


Bangkok - Hram smaragdnog Bude


Uključeno u cijenu:

- 6 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj standard sobi u hotelima s 4* na kružnoj turi
- 4 noćenja s doručkom u hotelu Rayong Marriott Resort & Spa 5*
Uključena 3 izleta:
• Plutajuće tržnice i Burmanska željeznica
• Most na rijeci Kwai i tradicionalni Tajland
• Hramovi Ayutthaye
- Prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
- NIKAL pratitelj putovanja na hrvatskom ili slovenskom jeziku
- Priprema, organizacija i jamčevno osiguranje

Cijena ne uključuje:
- Paket "Let i transfer"
- Paket putnog osiguranja (preporučujemo)
- Dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
- Napojnice za lokalne vodiče i vozače
- Troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)

 Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji :
Paket putnog osiguranja  od 550 kn po osobi
Agencijska izrada vize za Tajland 350 kn po osobi s uključenim troškom vize

• Paket „Let i transfer“: 4.000 kn po osobi- Aasistencija u zračnoj luci
 - Povratni let u ekonomskoj klasi na liniji Zagreb - Bangkok - Zagreb preko Dubaia ili
  Istanbula s uključenim pristojbama - prijevoznik Turkish Airlines ili Emirates/FlyDubai.
- 1 komad prtljage max. 23 kg po putniku
- 1 komad ručne prtljage max. 7 kg (55x40x23 cm)
- Transfer zračna luka - hotel - zračna luka.

• Paket izleta: po osobi 1.499 kn po osobi
• Hua Hin City Tour (3. dan)
• Thonburi Klongs & Wat Arun (6. dan)
• Kraljevska palača i hramovi Bangkoka(7. dan)

Obavezna doplata po osobi:
Doplata za jednokrevetnu sobu (ako osoba putuje sama) 2.199 kn
Napojnice za lokalne davatelje usluge (obavezna doplata na destinaciji) 30 € po osobi


Dokumenti potrebni za putovanje:

Hrvatski državljani koji putuju u Republiku Tajland dužni su prije polaska ishoditi vizu. Vize se izdaju u Konzulatu Kraljevine Tajland u Gundulićevoj ulici 18/IV katu u Zagrebu-cijena 35€.
Agencija nudi uslugu ishođenja vize po cijeni 350 kn (s uključenim troškom vize).

Potrebna dokumentacija:
• putovnica koja vrijedi još najmanje 6 mjeseci • kopija prve stanice putovnice • slika kao za putovnicu • ispunjen obrazac/zahtjev za izdavanje vize Ukoliko agencija izrađuje vizu potrebno je orginal putovnicu dostaviti agen
ciji mjesec dana prije putovanja.

Najmanji broj putnika:
Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 20

Napomene
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Letovi se organiziraju na redovnoj liniji Zagreb - Dubai - avio kompanija Emirates / Fly Dubai 
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom  2019. godine i podložna su promjeni.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Mogućnosti plaćanja:

1. internet bankarstvo, opće uplatnice
2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
- jednokratno sve debitne i kreditne kartice
- obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12 rata, Diners do 12 rata,
MasterCard ZABE do 12 rata (potreban token ili m-token)
3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr
- Visa Premium PBZ do 6 rata
- Visa Inspire PBZ banke do 12 rata
- Master Card Zagrebačke banke do 12 rata( potreban token ili m-token)
- Diners karticama do 12 rata
- ostalim karticama jednokratno
*kod plaćanja debitnim i kreditnim karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5 %
 

INFORMACIJE O LETOVIMA

5.2. - 16.2.2020. iz Zagreba

EK 2013  5.2.2020. ZAGREB DUBAI     14:30 23:00 Let traje 5 sati i 30 minuta
Čekanje u Dubaiju 4 sata i 30 minuta na let za Bangkok 
   

EK  376  6.2.2020. DUBAI BANGKOK    03:30 12:35 Let traje 6 sati

EK  377  16.2.2020. BANGKOK DUBAI   03:30 07:15 Let traje 6 sati i 45 minuta
Čekanje u Dubaiju 2 sata i 45 minuta na let za Zagreb   

EK 2012  16.2.2020. DUBAI ZAGREB    10:00 13:15 Let traje 6 sati

20.4. - 01.05.2020. iz Ljubljane

TK1062 20.4.2020. LJUBLJANA ISTANBUL  09:10 12:30 Let traje 2 sata i 20 minuta
Čekanje u Istanbulu 5 sati i 30 minuta na let za Bangkok

TK 58  20.4.2020. ISTANBUL BANGKOK  17:55 07:30 Let traje 9 sati i 35 minuta

TK 59  01.05.2020. BANGKOK ISTANBUL  09:25 15:50 Let traje 10 sati i 25 minuta
Čekanje u Istanbulu 2 sata na let za Ljubljanu

TK1063 01.05.2020. ISTANBUL LJUBLJANA  17:50 19:05 Let traje 2 sata i 15 minuta

20.4. - 01.05.2020. iz Zagreba

TK1054 20.04.2020. ZAGREB ISTANBUL  09:10 12:25 Let traje 2 sata i 15 minuta.
Čekanje u Istanbulu 5 sati i 35 minuta na let za Bangkok.

TK 58  20.04.2020. ISTANBUL BANGKOK  17:55 07:30* Let traje 9 sati i 35 minuta.

TK 59  01.05.2020. BANGKOK ISTANBUL  09:25 15:50  Let traje 10 sati i 25 minuta. Čekanje u Istanbulu 2 sata na let za Zagreb.

TK1055 01.05.2020. ISTANBUL ZAGREB  18:10 19:20 Let traje 2 sata i 10 minuta.

23.06. - 04.07.2020. iz Ljubljane

TK1064 23.6.2020.  LJUBLJANA ISTANBUL 20:00 23:15 Let traje 2 sata i 15 minuta.
Čekanje u Istanbulu 2 sata i 10 minuta na let za Bangkok.

TK 68  24.6.2020.  ISTANBUL BANGKOK  01:25 15:00  Let traje 9 sati i 35 minuta.

TK 59  04.07.2020. BANGKOK ISTANBUL  09:25 15:50  Let traje 10 sati i 25 minuta. Čekanje u Istanbulu 2 sata na let za Ljubljanu.

TK1063 04.07.2020. ISTANBUL LJUBLJANA  17:50 19:05 Let traje 2 sata i 15 minuta

23.06. - 04.07.2020. iz Zagreba

TK1056 23.06.2020. ZAGREB ISTANBUL 20:15 23:20 Let traje 2 sata i 5 minuta.
Čekanje u Istanbulu 2 sata i 5 minuta na let za Bangkok.

TK 68  24.6.2020. ISTANBUL BANGKOK 01:25 15:00 Let traje 9 sati i 35 minuta.

TK 59  04.07.2020. BANGKOK ISTANBUL 09:25 15:50 Let traje 10 sati i 25 minuta. Čekanje u Istanbulu 2 sata i 20 minuta na let za Zagreb

TK1055 04.07.2020. ISTANBUL ZAGREB 18:10 19:20 Let traje 2 sata i 10 minuta.



 

KORISNE INFORMACIJE O TAJLANDU:

Službeno ime: Kraljevina Tajland

Tajland je kraljevina s parlamentarnom demokracijom, kralj Bhumibol Adulyadej kraljevskog imena Rama IX vlada od 1946. godine što ga čini trenutno najdužim vladarom na svijetu. Tajlanđani izuzetno poštuju kralja i očekuju od turista da ga poštuju. Kraljevina Tajland je zemlja tisuću osmijeha koja je svoje mjesto pod Suncem našla u Jugoistočnoj Aziji, smjestivši se između Mianmara, Laosa, Kambodže i Malezije spajajući različite azijske kulture. Tajland je najljepša i najvedrija zemlja regije pa i ne čudi da je najposjećenija, a svakako je i jedna od najrazvijenijih.  Zemlja je to sa 110 nacionalnih parkova, što dovoljno govori  o njenoj zanimljivosti kad su u pitanju prirodne ljepote. Jedina je od zemalja jugoistočne Azije koja nije bila kolonizirana i time je zadržala svoju autentičnost. Svatko ovdje može pronaći nešto za sebe shoping, provod, kulturnu baštinu, plaže, hranu, i još mnogo toga. Ova zemlja zrači nevjerojatnom ljubaznošću i pozitivnom energijom te zaraznim osmijehom lijepih Tajlanđanki.

Površina: 517 000 km2;

Stanovništvo: 62.354.402

Gustoća naseljenosti: 121/km2

Glavni grad: Bangkok.

Stanovništvo: 62 mil. Stanovnika;75% populacije su Tajlanđani, slijede ih Kinezi s 14% i Malajci s 3%. Više od 2 milijuna doseljenika živi na Tajlandu

Službeni jezik: Službeni jezik je Thai (Tajlandski). U turističkim mjestima govori se engleski.

Vremenska razlika: srednjoeuropsko vrijeme + 6 sati; Tajland se nalazi u vremenskoj zoni +6 sati ispred Hrvatske za vrijeme zimskog računanja vremena, a kako se ovdje ne mijenja sat u ljetno doba računanja vremena tako je ta razlika +5 sati.

Novac: Tajlandska valuta je Baht THB i vrijedi otprilike 1.000 B = 200 Kn ili 25 €.Sve kreditne i debitne kartice možete koristiti u jednom od mnogobrojnih ATM-ova (bankomata) koji se nalaze na svakom koraku.

Religija: Na Tajlandu prevladava Budizam i sve je prepuno budističkih hramova. Većina ljudi živi u skladu s budističkim načelima, a učestalo je i vjerovanje u postojanje duhova. Tako Tajlanđani vjeruju da svaka kuća ima svog duha i da taj kućni duh živi u minijaturnoj drvenoj kućici na stalku koja se nalazi na ulasku u stan, kuću, butik ili čak na ulici. Kako bi duh bio sretan, daju mu cvijeće, banane, …

Napon struje: 220 V

Cijepljenje: nije potrebno

Telefonija: sve mreže uglavnom rade, no za roaming obavezno provjeriti kod telefonske kompanije čije usluge koristite prije putovanja. Pozivni broj za Tajland je +66

Klima: tropska klima sa 3 različite sezone. Monsuni tj. kišna sezona na Tajlandu počinje u srpnju i traje do studenog nakon čega slijedi suho i hladno razdoblje sve do polovice veljače. U razdoblju od ožujka do lipnja temperature su mnogo veće (čak do 40 stupnjeva tijekom dana). Najbolje vrijeme za boravak na Tajlandu je od studenog do ožujka da bi se izbjegla vruća i kišovita razdoblja. Međutim i svi ostali mjeseci su također pogodni za posjetu Tajlandu posebice njegovom sjevernom dijelu.

Odjeća i obuća: lagana pamučna odjeća, dobre i udobne cipele i oprema za kišu. U Tajlandu jeftino prodaju kvalitetne i praktične kabanice. Obuću treba skinuti u nekim hramovima i na večeri kantoke Za posjet hramu treba biti dolično odjeven-ne toleriraju se kratke hlače, kratke suknje (trebaju biti do koljena) niti majice otkrivenih ramena. Košulje s kratkim rukavima ili slične majice su najpraktičnije. Moderne „poderane „ traperice nisu preporučljive-u kraljevskoj palači u Bangkoku i ljetnoj palači, možete biti zaustavljeni na ulazu. Biti će Vam ponuđen-uz malu napojnicu- dugi ogrtač ( u ljetnoj palači ponekad obavezan). U kraljevskoj i ljetnoj palači nisu dozvoljene natikače (niti muškarcima niti ženama), sandale moraju biti s remenom na peti.

Kupovina: nećete ostati ravnodušni na shopping ponudu Tajlanda, ovdije možete kupiti sve od najjeftinije  robe do skupih dizajnerskih stvari . Posebno poznati shopping mallovi u Bangkoku su Siam Paragon (koji je jedan od najvećih u Aziji, ima ogromno Multiplex kino, potom najveći oceanarij u JI Aziji-Siam Ocean World(www.siamoceanworld.co.th), potom izložbeni prostor, the Thai Art Gallery, Operu, veliku kuglanu i karaoke centar. Chatuchak Weekend market koji je najveći market na Tajlandu i otvoren je samo subotom i nedjeljom(http://www.chatuchak.org).  Osim tipične kupovine u  trgovačkim centrima preporučujemo kupovinu  predmeta od pamuka, dlaka, bambusa, kokosa, papira, svile, nakit od dragog kamenja, srebra i zlata, rukotvorine svih vrsta - vrlo napredno izrađene. Cjenkanje je u Tajlandu obavezno. Možete se cjenkati za sve, ponekad čak i za hranu.

Hrana i piće: obavezno korištenje flaširane vode. Tajland je destinacija poznata i po kulinarstvu. Prehrana je Tajlanđanima izuzetno bitna, a priprema hrane traje izuzetno kratko kako bi se zadržali svi vitamini. Kuhinja zemlje tisuću osmijeha je izrazito aromatična, bogata šarenilom boja te osvaja sva osjetila, prvenstveno vizualno i mirisom, a potom i okusom. Puno Tajlanđana nema kuhinju doma nego se hrane  vani. Hrana je izrazito dostupna, kako po rasprostranjenosti tako i po cijeni. Na svakom koraku ćete pronaći nešto egzotično za probati, bilo da se radi o restoranima ili uličnim pripravljačima i prodavačima hrane.  Najčešće se priprema meso: piletina, govedina, svinjetina, riba, plodovi mora, svježe voće i povrće, a kod kuhanja se koriste razni začini od kojih je većina jako pikantna, te kokosovo mlijeko, curry, kikiriki. Uobičajeni prilozi su rezanci i riža.

Posebnost Tajlanda je i noćni život koji je većinom koncentriran na dvije četvrti crvenih svjetiljki - Patpong (između Siloma i Surawong Roads) i Soi Cowboy (Sukhumvit Road). Iako je seks industrija glavno obilježje Bangkoka, postoji velik broj običnih restorana i koktel barova. Kockanje je zabranjeno zakonom na Tajlandu. Odmah iza Patponga smjestio se i noćni market gdje možete napraviti i dobar shopping.

Hoteli s 4 zvjezdica! Provjerili i odabrali naši specijalisti za putovanja!

Hotel Aetas Lumpini - Bangkok

Vaš hotel za 2 noći

Lokacija: smješten u Sahtorn, Bangkok. S ovog mjesta, gosti mogu imati lagan pristup svemu što ovaj ljupki grad može ponuditi. Hotel pruža rajski odmor i opuštanje, a nalazi se tek nedaleko od mnogobrojnih gradskih atrakcija te cca 4 km od strogog centra Bangkoka. Metro i sky train su udaljeni samo nekoliko minuta hoda.

Opće informacije: 203 sobe, vanjski bazen s barom , fitnes centar, restoran, barovi, besplatan Wi-Fi u svim sobama, usluga buđenja.
Smještaj: moderno opremljene sobe sa prekrasnim pogledom na grad ili park Lupini, kupaonicom, TV ravnog ekrana, klimom, mini barom i sefom.

Hotel Ateas Lumpini 5*je pametan odabir za putnike u Bangkok, nudeći opušten i bezbrižan boravak u svako doba.
Internet stranica: www.lumpini.aetashotels.com

 

 

Čisti luxus - Bazen Vašeg hotela Aetas Lumpini 5*

Restoran - hotel Aetas Lumpini

Primjer sobe - Hotel Aetas Lumpini


2020 Tajland 2020 Tajland 2020 Tajland 2020 Tajland 2020 Tajland 2020 Tajland 2020 Tajland 2020 Tajland 2020 Tajland 2020 Tajland 2020 Tajland 2020 Tajland 2020 Tajland 2020 Tajland