Indija 2020.

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

9 dana, INDIJA Zlatni trokut!


Indija - Zlatni trokut
Delhi, Agra, Fatehpur Sikri, Amber Fort i Jaipur - naše putovanje u Zlatni trokut vodi Vas do apsolutno najvećih znamenitosti indijskog subkontinenta. Doživite religiju, tradiciju i kulturu iz davno minulih vremena, primjerice Taj Mahal ili Amber Fort, jednu od najljepših palača Rajasthana. U Rajasthanu, “Zemlji kraljeva”, očarat će Vas stare tradicije, upečatljive palače i raskošni grobovi bogatih maharadža i velikih mogula.

1. dan: Let za Delhi
(uz rezervirani paket „Let i transfer“) Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb/Ljubljana 2,5 sata prije leta. U jutarnjim satima let iz Zagreba/Ljubljane preko Istanbula za Delhi.

2. dan: Dolazak u Delhi – panoramski razgled grada
Po dolasku u Delhi u ranim jutarnjim satima slijedi transfer do Vašeg hotela, prijava u hotel, doručak i osvježenje. Nakon toga očekuje Vas vođeni panoramski razgled autobusom kroz Stari Delhi. Prvo ćete posjetiti RAJ GHAT (spomenik Mahatmi Gandhiju) i pritom uživati u prekrasnoj šetnji. Nakon toga krećemo dalje autobusom, prolazimo pokraj Crvene utvrde i dolazimo do CHANDNI CHOWK (najstarijeg i najposjećenijeg bazara na tom području). U nastavku Vas očekuje poseban doživljaj: vožnja rikšama kroz živahne ulice CHANDNI CHOWKA. Slijedi vožnja prema Starom Delhiju. Uživajte tijekom vožnje u šarmu starog svijeta u povijesnom Delhiju. Noćenje.

3. dan: Razgled New Delhi – Agra
Nakon doručka napuštate Vaš hotel i krećete u razgled New Delhija. Očekuje Vas QUTAB MINAR, najviši kameni toranj Indije, impozantan slavoluk Vrata Indije, predsjednička palača, zgrade parlamenta, državne i upravne zgrade kao i mauzolej Humayun. Nakon toga krećete brzom cestom prema gradu Agri. Grad Agra leži na obalama rijeke Yamune. Ovaj grad spominje se još u najpoznatijem indijskom epu Mahabharata, pod imenom Agrevana ili „granica šume“. Dolazak u hotel na području Agre, prijava i noćenje.

4. dan: Agra – Taj Mahal – Crvena utvrda
Doručak. Danas posjećujete najpoznatiju građevinu Indije – pripremite fotoaparate! Najbolje vrijeme za posjet TAJ MAHALU je rano ujutro za vrijeme svitanja. Divite se impozantnoj arhitekturi kao i vrtu koji okružuje TAJ MAHAL. Nakon toga vraćate se u hotel i uživate u Vašem doručku. Nakon doručka predlažemo fakultativni izlet do utvrde AGRA koja se naziva i Crvena utvrda (uključeno u paketu izleta). Uživajte u prekrasnom pogledu na rijeku Yamunu s Taj Mahalom u pozadini. Ostatak dana stoji Vam slobodno na raspolaganju. U kasnijim poslijepodnevnim satima pozivamo Vas na fakultativni gastronomski izlet „AGRA FOOD TRAIL“ (uključeno u paketu izleta). Noćenje.

5. dan: Fatehpur Sikri – Jaipur

Doručak. Slijedi vožnja za JAIPUR. Putem ćete posjetiti grad FATEHPUR SIKRI koji je udaljen cca 40 km od grada Agre. Razgledat ćete iznenađujuće dobro očuvane veličanstvene zgrade „grada duhova“, uključujući Jama Masjid, palaču Panch Mahal i druge palače koje su i danas svjedoci veličine i sjaja mogulskog carstva iz doba procvata njegove moći. Nastavak prema Jaipuru. JAIPUR, kojeg nazivaju i „crvenim gradom“, glavni je i najveći grad indijske države Rajasthan. Dolazak i prijava u hotel na području Jaipura. Noćenje.

6. dan: Amber Fort

Ujutro, nakon doručka, očekuje Vas razgled tvrđave AMBER, koja je do 1728. godine bila glavni grad ove države. Razgledajte hram Kali, dvoranu pobjede ili Jai Mahal i Jagmandir. U nastavku Vas očekuje kružna vožnja gradom Jaipur na kojoj ćete vidjeti zvjezdarnicu, gradsku palaču i muzej. Put nas vodi i do Hawa Mahala („Palače vjetrova“). Navečer imate mogućnost pogledati fakultativnu demonstraciju indijskog kuhanja nakon koje slijedi i večera (uključeno u paketu “Gastronomija”). Noćenje.

7. dan: Slobodno ili jeep safari ili izlet “Druženje sa slonovima”
Doručak. Danas Vam se pruža mogućnost da Jaipur istražujete sami ili da nam se pridružite na fakultativnim izletima koje smo pripremili za Vas: 1) safari vožnja džipom koja uključuje razgled jednog sela i ručak u Samodi (uključeno u paketu izleta) 2) dan sa
slonom (više detalja dobit ćete kod našeg agenta).

8. dan: Jaipur – Delhi
Nakon doručka napuštamo Jaipur i hotel, slijedi povratak u Delhi. Putem ćete imati
dovoljno vremena za stanku za ručak i za kupnju nekoliko suvenira. Poslijepodne stižete u Delhi na posljednje noćenje. Danas imate mogućnost pogledati Kingdom of Dreams (fakultativno - uz doplatu), teatralnu i šarenu dramu. Prekrasno „Kraljevstvo snova“ je karneval koji je Indiju učinio jedinstvenom turističkom destinacijom. Noćenje na području Delhija.

9. dan: Povratni let
Doručak. Slijedi transfer u zračnu luku na let za Zagreb/Ljubljanu preko Istanbula u ranim jutarnjim satima (uz rezervirani paket “Let i transfer”). Dolazak u Zagreb/Ljubljanu u kasnim poslijepodnevnim satima.

VAŽNO: Za ovo putovanje potrebna je putovnica koja važi još 6 mjeseci nakon datuma ulaska i viza. Vizu je moguće ishoditi putem interneta i sustava e visa: www.indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html.

Cijena e-vize za Indiju iznosi cca 25 USD. Moguće je posredovanje agencije u izradi vize. Cijena vize i agencijske usluge ishođenja je 280 kn. Više informacije o uvjetima ishođenja vize zatražite putem našeg info telefona 0800 85 66 ili na e-mail: info@nikal.hr



Cijena uključuje:
- 7x noćenje u hotelima s 3* i 4* u dvokrevetnoj sobi
- 8x doručak samoposlužni bife
- Izlete prema programu u udobnim i klimatiziranim autobusima
 Uključeno 6 vođenih razgleda:
• Razgled stari dio Delhija i vožnja rikšom
• Razgled New Delhi
• Taj Mahal u Agri
• Razgled Fatephur Sikri
• Razgled Jaipur
• Razgled Amber Fort
- NIKAL pratitelja na hrvatskom ili slovenskom jeziku
- Pripremu, organizaciju i jamčevno osiguranje

Cijena ne uključuje:
- Paket "Let i transfer"
- Paket putnog osiguranja (preporučujemo)
- Vizu za Indiju
- Dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
- Napojnice za lokalne vodiče i vozače
- Troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)

Doplate u agenciji:
• Paket "Let i transfer": cijena 3.300 kn po osobi
- Asistencija u zračnoj luci polaska
- Povratni let u ekonomskoj klasi na liniji Zagreb/Ljubljana - Delhi - Zagreb/Ljubljana preko Istanbula s uključenim pristojbama - avioprijevoznik Turkish Airlines
- Transfer zračna luka - hotel - zračna luka
- 1 komad ručne prtljage max. 8 kg (55x40x20)
- 1 komad prtljage max. 30 kg po putniku

• Paket Gastronomija: 999,00 kn po osobi
˗ 5x večera u hotelu iz ponude švedskog stola (2.-5. i 7 dan)
˗ demo indijskog kuhanja s večerom (6. dan)
˗ večera u lokalnom restoranu (8.dan)

• Paket izleta: 899,00 kn po osobi
˗ Tvrđava Agra Fort (4.dan)
- Agra food trail - gastronomski izlet (4.dan)
- Izvorna Indija - jeep safari s ručkom (7.dan)

• Viza za Indiju uz agencijsku uslugu izrade vize: 280 kn po osobi

• Paket putnog osiguranja od 350,00 kn po osobi
˗ zdravstveno osiguranje na putu do 30.000 €
˗ osiguranje od opravdanog otkaza
˗ osiguranje prtljage do 500 €

• Go Opti dijeljeni transfer Zagreb-Ljubljana (oba smjera): 299 kn po osobi

• Obavezna doplata po osobi:
- Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama) 1.499 kn 

- Napojnice za lokalne davatelje usluge (obavezna doplata na destinaciji) 30 EUR po osobi

Dokumenti potrebni za putovanje:
Za ovo putovanje hrvatskim državljanima potrebna je putovnica koja važi još 6 mjeseci nakon datuma ulaska i viza. Vizu je moguće ishoditi putem interneta i sustava e visa: www.indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html. Cijena e-vize za Indiju iznosi cca 25 USD. Moguće je posredovanje agencije u izradi vize. Cijena vize i agencijske usluge ishođenja je 280 kn. Više informacije o uvjetima ishođenja vize zatražite putem našeg info telefona 0800 85 66 ili na e-mail: info@nikal.hr
Dokumenti potrebni za izdavanje vize:
• popunjen obrazac (koji možete naći na https://indianvisaonline.gov.in/),
• skenirana prva stranica putovnice (tamo gdje su podaci) u PDF formatu (veličine: min 10 KB, max. 300KB),
• skenirana slika za putovnicu ( 5 x 5 cm) u JPG formatu (veličine: min 10 KB, max. 1 MB). 

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Letovi se organiziraju na redovnoj liniji Ljubljana - Istanbul - Delhi avio kompanije Turkish Airlines.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom 2020. godine i podložna su promjeni.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.
Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta. 

U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 35% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Najmanji broj putnika po polasku: 20.


Mogućnosti plaćanja:

1. internet bankarstvo, opće uplatnice
2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
- jednokratno sve debitne i kreditne kartice
- obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12 rata, Diners do 12 rata,
MasterCard ZABE do 12 rata (potreban token ili m-token)
3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr
- Visa Premium PBZ do 6 rata
- Visa Inspire PBZ banke do 12 rata
- Master Card Zagrebačke banke do 12 rata (potreban token ili m-token)
- Diners karticama do 12 rata
- ostalim karticama jednokratno
*kod plaćanja debitnim i kreditnim karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5 %


Predviđena vremena leta:

11.02. – 19.02.2020  iz Ljubljane s Turkish Airlines

TK1062 11.02.2020. LJUBLJANA ISTANBUL 0935 1340 - let traje 2 sata i 15 min
Čekanje u Istanbulu na sljedeći let 7 sati i 15 min 
TK716 11.02.2020 ISTANBUL DELHI 2055 0515*(sljedeći dan) - let traje 5 sati i 50 min

TK717 19.02.2020 DELHI ISTANBUL 0655 1130 - let traje cca 7 sati 
Čekanje u Istanbulu na sljedeći let 7 sati i 20 min
TK1063 19.02.2020 ISTANBUL LJUBLJANA 1845 1900 - let traje 2 sata i 15 min

ili 

11.02. – 19.02.2020 iz Zagreba s Turkish Airlines
TK1054  11.02.2020 ZAGREB ISTANBUL 0910 1315 - let traje 2 sata i 05 min
Čekanje u Istanbulu na sljedeći let 7 sati i 40 min 
TK716    11.02.2020 ISTANBUL DELHI 2055 0515* (sljedeći dan) - let traje 5 sati i 20 min

TK717 19.02.2020 DELHI ISTANBUL 0655 1130*(sljedeći dan)- let traje cca 7 sati
Čekanje u Istanbulu na sljedeći let 7 sati i 25 min
TK1055 19.02.2020 ISTANBUL ZAGREB 1855 1905 - let traje 2 sata i 10 min


26.03. – 03.04.2020 iz Zagreba s Turkish Airlines
TK1054  26.03.2020 ZAGREB ISTANBUL 0910 1315 - let traje 2 sata i 05 min
Čekanje u Istanbulu na sljedeći let 7 sati i 40 min 
TK716    26.03.2020 ISTANBUL DELHI 2055 0515* (sljedeći dan) - let traje 5 sati i 20 min

TK717   03.04.2020 DELHI ISTANBUL 0655 1030*(sljedeći dan)- let traje cca 7 sati
Čekanje u Istanbulu na sljedeći let 7 sati i 45 min
TK1055 03.04.2020 ISTANBUL ZAGREB 1815 1920 - let traje 2 sata i 10 min


28.04. –06.05.2020  iz Ljubljane s Turkish Airlines

TK1062 28.04.2020. LJUBLJANA ISTANBUL 0910 1230 - let traje 2 sata i 20 min
Čekanje u Istanbulu na sljedeći let 7 sati i 55 min 
TK716 28.04.2020 ISTANBUL DELHI 2020 0445*(sljedeći dan) - let traje 5 sati i 50 min

TK717 06.05.2020 DELHI ISTANBUL 0625 1030 - let traje cca 7 sati 
Čekanje u Istanbulu na sljedeći let 7 sati i 20 min
TK1063 06.05.2020 ISTANBUL LJUBLJANA 1750 1905 - let traje 2 sata i 15 min


Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107.Polica jamčevine br. P45-7002693094 i polica od odgovornosti br. P11-7002692130 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći ćete ovdje.



Zemljopisni položaj
Republika Indija, koja je smještena u Južnoj Aziji i pokriva veći dio Indijskog podkontinenta, druga je najmnogoljudnija država na svijetu, s više od milijardu stanovnika koji govore više od sto različitih jezika. Indija graniči s Bangladešom, Mianmarom, Kinom, Butanom, Nepalom i Pakistanom, a na jugu je oplakuje Indijski ocean, gdje ima susjede Šri Lanku i Maldive. Najveća gradska područja su Mumbai na jugozapadu i Calcutta na rijeci Ganges.
 
Površina: 3,166,414 km2
 
Broj stanovnika 1.1 milijardu (god. 2005)
 
Državno uređenje Republika od 1947 god.
 
Glavni grad New Delhi, 13.8 milijuna stanovnika (god. 2001)

Pozivni broj  +91

Vremenska zona  UTC +5.30 odnosno +4:30 sata od srednjeeuropskog vremena zimi, a +3:30 sata ljeti.

Klima

Vruće tropsko vrijeme s velikim razlikama od regije do regije. Najhladnije vrijeme traje od prosinca do veljače s hladnim, svježim jutrima i noćima te suhim, sunčanim danima. Vrlo vruće vrijeme je između ožujka i svibnja kada je suho, prašnjavo i neugodno. Monsunske kiše se pojavljuju u većini regija ljeti između lipnja i rujna.
 
Novac
Rupi (INR; simbol Rp)= 100 paisa. Novčanice za Rp 1000, 500, 100, 50, 20, 10 i 5. Kovanice za Rp 5, 2, 1 i 50, 25, 20 i 10paise.
 
Jezik
Glavni jezik je hindu koji govori oko 30% stanovništva. Engleski jezik je uveden u Ustav radi nekolicine službenih protokola. U Ustavu je jos 17 jezika. Muslimanska populacija većinom govori urdu.  

The Golden Palms Hotel & Spa, Delhi 

  

Lokacija: hotel je smješten u Patparganj, 10 minuta vožnje od Anand Vihar metro stanice i 15 minuta od željezničke stanice. U blizini hotela je tržnica i shoping centar.

Sobe:  prostrane sobe koje dolaze s modernim sadržajima kao što su TV sa satelitskim programima, Wi-Fi signalom, individualni klima uređaj, kuhalo za kavu/čaj, mini bar. Sve sobe imaju privatne kupaonice.

Web stranica: http://www.goldenpalmshoteldelhi.com/index.html

 

Hotel Mansingh Palace 

   

Lokacija:  Smješten samo 1.5 km od poznatog Taj Mahala, pruža gostima predivan pogled na Taj Mahal i okolicu. Mansingh Palace udaljen je 4 km od Agra Cant željezničke stanice i 10 km od Kheria Aerodroma. Povijesni dio Agra Forta je udaljen samo 5 km.

Opće informacije: Mansingh Palace, Agra ima vanjski bazen i fitness centar. Tu se nalaze i 2 restorana i bar za uživanje u osvježavajućim pićima.

Smještaj: sobe su elegantno uređene i klimatizirane, opremljene sa SAT/TV. Sve sobe imaju vlastite kupaonice sa tušem i sušilom za kosu.

Web stranica: http://www.mansinghhotels.com/Mansingh-Palace-Agra/overview



2020 Indija 2020 Indija 2020 Indija 2020 Indija 2020 Indija 2020 Indija 2020 Indija 2020 Indija 2020 Indija 2020 Indija 2020 Indija 2020 Indija 2020 Indija 2020 Indija