Adresa
Ako imate promo kod, unesite ga ovdje
  vidjet ćete posebne cijene i popuste dizajnirane samo za Vas.

2018 Maroko

  • MAROKO:  odredišta putovanja: Marrakech, Casablanca, Meknes, Fes

   1. dan: Let za Marrakech
   (kod rezervacije paketa “Let i transfer”)
   „Dobro došli!“ – pozdravit će Vas uz osmijeh u zračnoj luci naš pratitelj putovanja. Transfer do hotela na području Marrakecha gdje će Vas dočekati šalicom čaja.

   2. dan: Marrakech – Beni Mellal – Fes
   Doručak. Vožnja prema Beni Mellalu preko Kalat Sraghna i El Attaouia te kroz planinski krajolik središnjeg dijela planine Atlas. Slijedi daljnja vožnja kroz planinski krajolik Srednjeg Atlasa do skijaškog mjesta i zimovališta Ifrane, okruženog rijekama, šumama cedra i eukaliptusa. Daljnja vožnja do Fesa. U kasnijim poslijepodnevnim satima stižemo u naš hotel na području Fesa.

   3. dan: Fes – Meknes (UNESCO-ova svjetska kulturna baština)
   Doručak. Razgled Fesa, duhovnog središta kraljevine te veličanstvene stare medine (gradske jezgre) Fes Elbali. Vidjet ćemo Medersu Attarine, teološki fakultet iz 14. stoljeća, džamiju Karaouine (vanjski razgled), jedno od najstarijih sveučilišta na svijetu, fontanu Nejjarine, četvrti u kojoj se boje tkanine i tipične bazare. Nastavak razgleda Fes El Jadida, njegovih zidina, kraljevske palače (vanjski razgled) i židovske četvrti. Slijedi daljnja vožnja do grada Meknesa uz posjet tradicionalnoj radionici izrade tepiha, kako bismo bolje upoznali umjetnički ručni rad marokanskih žena. Daljnje znamenitosti koje ćemo taj dan razgledati su carski grad iz doba sultana Moulay Ismaila koji je opasan velebnim zidinama, trg El Hedim, Bab Khemis i svjetski poznata gradska vrata Bab Mansour. Smještaj u hotelu na području Meknesa

   4. dan: Meknes – Voulubilis – Rabat – Casablanca (UNESCO-ova svjetska kulturna baština)
   Doručak. Vožnja prema Voulubilisu uz razgled rimskih iskopina. Slijedi daljnja vožnja do Rabata, glavnog grada Maroka. U panoramskoj vožnji gradom vidjet ćemo aveniju Kraljevske palače, Hassanov toranj, mauzolej Mohammeda V. i četvrt Kasbah Oudaia. Slijedi daljnja vožnja do grada Casablance i noćenje.

   5. dan: Casablanca - Marrakech (UNESCO-ova svjetska kulturna baština)
   Doručak. Uz panoramsku vožnju Casablancom, koji je gospodarsko središte Kraljevine Maroko, razgledat ćemo Trg Ujedinjenih naroda, aveniju Mohammeda V., luksuznu četvrt Anfu te džamiju Hassana II. (vanjski razgled). Slijedi daljnja vožnja do hotela na području Marrakecha gdje ostajemo sljedeće 3 noći.

   6. dan: Marrakech (UNESCO-ova svjetska kulturna baština)
   Doručak. Današnji cijeli dan posvećen je „Biseru juga“, kako nazivaju grad Marrakech. Razgledat ćemo džamiju Koutoubia, koju smatraju jednom od najljepših arhitektonskih dostignuća grada, zatim palaču Bahaia i vrtove Menare. Također ćete posjetiti radionice u kojima se izrađuju nakit i proizvodi od kože. Ova dva obrtnička zanata ubrajaju se u tradicionalne zanate Marokanaca, a Marokanci su na njih posebno ponosni. Doživjet ćete i prekrasnu modnu reviju s odjevnim predmetima izrađenim od prave kože i kreiranim po najnovijim trendovima europske mode. Naravno da tradicionalno izrađene proizvode od kože i nakit možete i kupiti. Poslije podne slijedi šetnja kroz bazare do čuvenog trga Djemaa al Fna gdje ćete naići na najraznovrsnije zabavljače, primjerice krotitelje zmija, akrobate, dresirane majmune i pripovjedače priča.

   7. dan: Marrakech (UNESCO-ova svjetska kulturna baština)
   Doručak. Današnji dan Vam stoji slobodno na raspolaganju ili se možete pridružiti našem fakultativnom izletu.

   8. dan: Povratni let
   (kod rezervacije paketa “Let i transfer”)
   Nakon doručka slijedi transfer do zračne luke.

   Za ovo putovanje potrebna Vam je putovnica važeća još 6 mjeseci nakon povratka s putovanja.
   Napomena: Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

       Casablanca - džamija Hassana II


    


   Fes - Nejjarine


  • Uključeno u cijenu:

   • 7x noćenja u hotelima s 4 zvjezdice na području Casablance, Fesa, Meknesa i Marrakecha u  dvokrevetnoj  standard sobi.

   • 7 x doručak 

   • Prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu

   •  5 razgleda: 

   ✓ razgled Beni Mellal uključen!
   ✓ razgled Fes - Meknes uključen!
   ✓ razgled Voulubilis - Rabat uključen!
   ✓ razgled Casabalanca uključen!
   ✓ razgled Casabalanca uključen!


   •  Pratitelj grupe na hrvatskom jeziku

   •  Jamčevno osiguranje prema propisima


   Cijena ne uključuje:

   •  Paket "Let i transfer" 1.999 kn po osobi uključuje: (preporučujemo)

   ✓ Asistenciju u zračnoj luci Zagreb.
   ✓ Vaš let iz Zagreba do Marrakecha
   ✓ Zrakoplovne pristojbe
   ✓ 1 komad prtljage do max. 18 kg po putniku
   ✓ 1 komad ručne prtljage do max. 7 kg (20 x 40 x 50 cm)
   ✓ Transfer od zračne luke Marrakech do hotela.
   ✓ Transfer od hotela do zračne luke Marrakech.
   ✓ Povratni let iz zračne luke Marrakech do Zagreba.
    

   •  Paket putnog osiguranja 78 kn po osobi (preporučujemo)

   •  Dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete

   •  Napojnice za lokalne vodiče i vozače

   •  Troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)


   Obavezna doplata po osobi:

   •  Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama) 1.099 kn


   Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:

   •  Paket putnog osiguranja 78 kn po osobi - uključuje zdravstveno osiguranje na destinaciji do 15.000€,    osiguranje prtljage do 250€ i osiguranje od otkaza

   •  Paket "Let i transfer" 1.999 kn po osobi- uključuje asistenciju u zračnoj luci Zagreb, povratni let Zagreb-Marrakech- Zagreb, transfer od zračne luke do hotela i od hotela do zračne luke 

   •  Paket 7 večera iz ponude švedskog stola 949 kn po osobi


   Fakultativni izleti dopalata na destinaciji:

   •  Casablanca by Night: 15€

   •  Essaouira Tour: 45€

   •  Fez by Night: 20€

   • Marrakesh Chez ali Fantasia Show: 38€

   • Džamija Hasana II: 20€

   Dokumenti potrebni za putovanje:

   Za ovo putovanje potrebna Vam je putovnica važeća još 6 mjeseci nakon povratka s putovanja. Viza nije potrebna. Državljani BiH trebaju vizu za Maroko.

   Najmanji broj putnika:

   Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 40 

    

    

  • Maroko, egzotična zemlja na sjeveru Afrike, obiluje brojnim prirodnim kontrastima koji ce Vas ostaviti bez daha! Nepregledna pustinjska prostranstva, pješčane dine, zelene oaze, planinski snježni vrhovi, raskošne palače, bazari, samo su neke od stvari koje će Vas privući da istražite ovu zemlju i otkrijete tajne koje skriva.

   Ispreplećući tradicionalnu arapsku i modernu kulturu, Maroko Vam dopušta da osjetite barem dašak njihove povijesti i tradicije, a u isto vrijeme Vam omogućava da budete smješteni u vrhunskim hotelima.

   Kraljevski gradovi u Maroku

   Vjerojatno najvrjednije bogatstvo Maroka su njegovi kraljevski gradovi koji su još uvijek svjedoci povijesti koja se u njima odvijala. Fes, najstariji, a Meknes najmlađi kraljevski grad, poznat i po nadimku "marokanski Versailles", svakako su destinacije koje morate posjetiti. Tu je i Marrakesh – biser juga, te Rabat kao glavni grad Maroka u kojem je najočitiji spoj daleke povijesti i moderne sadašnjosti. Osim kraljevskih gradova, putovanje svakako iskoristite da posjetite i nezaboravnu Casablancu, koja je možda i najužurbaniji grad Maroka! Svaki od tih gradova je poseban, a da biste ih mogli bolje shvatiti i doživjeti, na ovom putovanju u Maroko ne smijete propustiti da ih posjetite!

   Kraljevski gradovi, ali i svi ostali u Maroku se sastoje od starog dijela koji čine medina i kasbah, te novog dijela kojim se voze najskuplji automobili i koji pruža najmoderniji odmor.

   Značajke:
   Glavni grad: Rabat
   Službeni jezik: arapski
   Površina: 710.850 km2
   Broj stanovnika: 33.241.259 (2005)
   Valuta: Marokanski dirham (MAD)
   Srednjoeuropsko vrijeme (Hrvatska 12:00 =Marrakech 11:00)
   Međunarodni pozivni broj: 212

   Jezik
   Službeni jezik u Maroku je moderan arapski, drugi službeni jezik je Berber. Rasprostranjen je francuski, a u sjevernim i južnim dijelovima zemlje španjolski. Engleski jezikom možete komunicirati prvenstveno s mladima.

   Hrana i piće
   Marokanska kuhinja često se smatra jednom od najboljih i najraznovrsniji u svijetu. To je mješavina berberske, maurske, mediteranske, europske, arapske i afričke kuhinje. Marokanska kuhinja je vrlo bogata mnogim začinima.
   Jedno od najtipičnijih marokanskih jela – kuskus, priprema se od durum pšenice, koji je glavna hrana većine Marokanaca. Može poslužiti kao nadopuna ili gulaš. Kuskus se pomiješa s mesom i povrćem, te se služi kao glavno jelo. Tagine ili tajine je začinjeno varivo od mesa i povrća, koji se kuha nekoliko sati u keramičkojposudi. Kaliya proizlazi iz kuhinje berbera i kombinacija je janjetine, rajčice, paprike i luka. Služi se uz kuskus ili kruh. Marokanci često započinju svoje obroke s hariro (francuski: Soupe Marocain), vrlo ukusna juha u kojoj kuhaju leću, slanutak, janjetinu, rajčicu i povrće. Hariri je vrlo popularan kod Marokanaca, ali i za turiste.
   Najpoznatije piće je čaj od mente, koji je vrlo sladak. Lokalno je poznat kao „Marokanski viski”, zbog slične boje. Voda u Maroku nije pitka, pa je potrebno kupiti flaširanu vodu. Iako je Maroko pretežno muslimanska zemlja, nabava i potrošnja alkoholnih pića nije problem.

   Novac i kreditne kartice

   Lokalna valuta je Marokanski dirham (MAD), koji je podijeljen u 100 centimos (c).
   1 € = cca 10,7 MAD
   Dirham je službena valuta u Maroku, ali neki hoteli prihvačaju euro ili dolara.
   Prije zamjene novca provjerite službeni tečaj. U Medini i soukovima nema mnogo banki. Novac se može promijeniti u većim poštama ili na aerodromu.
   Bankomati se nalaze u blizini turističkih hotela i novijih trgovačkih centara. Provjerite da bankomat prihvaća strane bankovne kartice (provjeriti da li je logotip Maestro, Visa ...) prije podizanja novca.
   Većina trgovina u Maroku prihvaća kreditne kartice (naravno one u urbanim područjima). Najčešći su Visa i Mastercard. Često će vam se naplatiti dodatne troškove za plaćanje kreditnom karticom.

   Kupovina
   Osim klasičnih turističkih suvenira, možete kupiti neke stvari koje su tipične za ovo područje kao što su:
   Datulje-za koje se može pregovarati kako bi dobili vrlo dobru cijenu.
   Proizvodi od kože: Maroko ima vrlo veliku proizvodnju proizvoda od kože. Budite oprezni, jer u nekim trgovinama nude stare modele. Moge trgovine nude proizvode koji su napravljeni u skladu s najnovijim europskim trendovima.
   Arganovo ulje i drugi proizvodi od ulja, kao što su sapun ili kozmetika. Arganovo ulje se proizvodi od stabla argana koje raste u jugozapadnom Marokua i predstavlja vrijedan izvor ljepote i zdravlja.
   Tagines - marokanska glinena posuda
   Tepisi - lijepi ručno vezeni tepisi.
   Začini - u Medini (gdje su najjeftiniji)
   U medina i na tržnicama, obratite pozornost na prevare trgovaca.
   Prilikom kupnje se očekuje da se cjenkante za cijenu. Cijene se mjenjaju svaki dan,nekada I svaki sat,ovisno kako ide prodaja. Na tržnicama ćete dobrovidjeti osnovni ekonomski princip ponude i potražnje. Ako prodavač prodaje puno proizvoda,a okoliko ima puno turista, to će povećati cijenu i cjenkanje će ići mnogo teže.

  • Doživite priču iz 1001 noći -  Jedan odnaših hotela sa 4 * (primjer) !

   Hotel              

   Soba

    

   Hotel  Rawabi

   Lokacija: Marakeš

   Hotel Rawabi Marrakech & Spa je udaljen samo 10 min vožnje od Medine u Marrakechu i živahne tržnice Jemaa El Fna.

   Smještaj: sve sobe imaju balkon, SAT TV i mini bar. U kupaonici je sušilo za kosu, kada ili tuš kabina.

   Usluge: vanjski bazen, parna kupelj, wellness center I dvije konferencijske dvorane s besplatnim internet pristupom. Hotel Rawabi Marrakech & Spa nudi besplatan ulaz u fitness centar.


   Web stranica: http://rawabihotelmarrakech.com/en/
    


    

   Restoran

   Welness & Spa


 
Zadovoljstvo korisnika
"Odlično!"
Pouzdanost | ljubaznost | kompetentnost

Anketu korisnika proveo Nikal d.o.o.
Ukupna ocjena:  4,51
Provjerili smo za Vas!
 • + pouzdanost
 • + ljubaznost
 • + kompetentnost
 • + zadovoljstvo korisnika
 • ----------------------------
  = Ukupna ocjena: 4,51

 • Poklonite nam Vaše povjerenje!
Radno vrijeme
 • Za sva pitanja ili komentare nazovite 
  nas na besplatni telefon!
 • Kontakt centar
 • Ponedjeljak - Petak 8:00 - 18:00
 • Subota 8:00 - 12:00
 •  
 •   0800 85 66

  Veselimo se Vašem pozivu!
Kontakt
 • NIKAL  d.o.o.
  Nadinska ulica 11
  10000 Zagreb

  Tel.: +385 1 5556850
  E-Mail: info@nikal.hr

 • ID: HR-AB-01-080761107

 •